топ
новини
ПОВІДОМИТИ НОВИНУ

Fresh News - дізнавайся першим

вторгнення росії в Україну : всі новини тут Fresh News telegram
10.09.2020 22:40:00

«400 людей в одній квартирі», — в Оліївській ОТГ викрили схему підкупу виборців, за яку світить до 4 років за ґратами (ВІДЕО)

«400 людей в одній квартирі», — в Оліївській ОТГ викрили схему підкупу виборців, за яку світить до 4 років за ґратами (ВІДЕО)

По 400 людей на одну адресу: так сьогодні зранку в Житомирській РДА тимчасово змінювали фактичне місце реєстрації людей, які проживають в Житомирі, проте голосувати на місцевих виборах чомусь вирішили в Оліївській громаді.

Працівниці державної установи пропонували виборцям тимчасово вказати адресою проживання вулицю Садову, 9, що знаходиться на території Оліївської ОТГ,

– повідомляє #FN з місця події.

Відповідний факт було зафіксовано на відео місцевими жителями (зйомка прихованою камерою):

Як вдалося з’ясувати пізніше, віддати свої голоси виборці мали за сина власника Малинського ринку «Пашу Портнова».


Виявилося, що дані громадяни є працівниками якраз цього таки Малинського ринку. За інсайдерською інформацією, дана схема втілюється в життя командою колишнього голови Оліївської сільської ради Скока М.І., якому було висловлено недовіру.

В даній ситуації, завдяки спрощеній процедурі виборчого процесу, яка створювалась для людей, що не проживають за місцем прописки, реалізуються передвиборчі махінації, що в майбутньому можна сміливо назвати фальсифікацією виборів.

За надання неправдивих відомостей до Держреєстру виборців «світить» до 4 років за ґратами.

Застереження!

Шановні громадяни, повідомляємо, що на виборчих дільницях будуть присутні спостерігачі від організацій, у тому числі міжнародних, представники правоохоронних органів, які будуть перевіряти, зокрема, реальне місце проживання громадян.

У разі, якщо громадяни, змінивши виборчу адресу, вказали неправдиву фактичну адресу проживання, на них чекає кримінальна відповідальність за фальсифікацію виборів.
Умисне подання до органу ведення Державного реєстру виборців неправдивих відомостей про виборців, умисне внесення неправдивих відомостей до бази даних Державного реєстру виборців, несанкціоновані дії з інформацією, що міститься в базі даних Державного реєстру виборців, чи інше несанкціоноване втручання у роботу бази даних Державного реєстру виборців караються позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років,
– згідно статті 158 Кримінального кодексу України (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців).

Photo на головній: Andriy Morozov (ілюстрація).
Video: Facebook Валан Виталий.





свіжі новини прямо в телеграм t.me/FreshNewsZT