топ
новини
ПОВІДОМИТИ НОВИНУ

Fresh News - дізнавайся першим

вторгнення росії в Україну : всі новини тут Fresh News telegram
08.03.2023 18:55:00

«15 і 7 років за жорстоке вбивство доньки», — в Житомирі суд виніс вирок батькам Даринки Макарчук

«15 і 7 років за жорстоке вбивство доньки», — в Житомирі суд виніс вирок батькам Даринки Макарчук

Цей злочин декілька років тому сколихнув наше місто — рідний батько власноруч вбив п’ятирічну доньку, спалив її тіло в печі, а рештки викинув у річку.

Все сталося у 2018-му, і от, нарешті, суд виніс вирок у цій справі — за варварське вбивство рідної дитини горе-батька та матір засуджено до 15 та 7 років тюрми,

— повідомляє freshnews із посиланням на пресслужбу Житомирської міської прокуратури.
За публічного обвинувачення ювенального прокурора Житомирської обласної прокуратури жителя Овруцького району Павла Макарчука та його співмешканку Олену Клусенко визнано винними в умисному вбивстві малолітньої та залишенні її у небезпеці (п. 2 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 135 КК України).

Чоловіка та жінку засудили, відповідно, до 15 та 7 років позбавлення волі,
— розповіли freshnews у Прокуратурі Житомира.

У суді було доведено, що жорстоке вбивство рідної доньки, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, скоїв 50-річний житель Овруцького району Павло Макарчук у серпні 2018 року.

Даша Макарчук (1).jpgДаринка Макарчук _ фото з особистого архіву прийомної родини дівчинки

Як все сталося?

Подружжя, перебуваючи у цивільному шлюбі, виховувало трьох спільних малолітніх дітей.

Того вечора горе-батька роздратував плач старшої, 5-річної Даринки — нагадаємо, дівчинка була дитиною з особливими потребами, мала ДЦП та ще декілька діагнозів (за словами лікарів, так могло бути через вживання матір'ю алкоголю та систематичні її побиття під час вагітності). Щоб «заспокоїти» налякану дитину, батько вдарив її кулаком по голові і загнав під ліжко. Через декілька годин (!) мати підійшла до доньки, яка увесь цей час лежала під ліжком, ховаючись від батька, побачила на голові сліди удару, але, незважаючи на скарги дівчинки на сильний біль, не викликала швидку, а просто поклала її спати.

Павло Макарчук3.jpgП'яного батька Даринки роздратував плач дитини, і тому він її вбив _ фото з одного із судових засідань по справі _ freshnews

Вранці Даринка ще була живою, однак батько вирішив, що її рятувати вже пізно. Мати дівчинки, Олена Клусенко, рішення чоловіка підтримала... Аби приховати сліди страшного злочину, Павло Макарчук спалив тіло дівчинки у печі, а попіл з рештками викинув у річку, щоб течія віднесла його подалі від будинку.
Вбивство рідної доньки обвинувачені приховували дев’ять місяців.

Працівників соціальних служб запевняли, що «все гаразд», показуючи їм через вікно переодягненого меншого братика, і цинічно продовжували отримувати державні виплати на вбиту доньку,
— зауважують у Прокуратурі.

Даша Макарчук3.jpgНезважаючи на певні проблеми з фізичним здоров'ям, Даринка була дуже розумною — у 3 роки дитина гарно розмовляла, відвідувала заняття з англійської, масажі, реабілітації і дитячий садок, — розповідала справжня мама дівчинки Наталія Коберник

У зв’язку зі сплином значного проміжку часу і відсутністю тіла дитини розслідування представляло особливу складність, для розкриття справи слідством здійснено кропітку роботу. Так, поліцейські навіть перекривали русло річки, де було виявлено людські рештки зі слідами термічного спалення. Низкою проведених судових експертиз було встановлено їх належність дитині.

У суді фігуранти свою вину не визнали, відповідальність перекладали один на одного. У скоєному не розкаялися, однак, врахувавши зібрані докази, суд довів вину обвинувачених, та виніс обом покарання.

Олена Клусенко1.jpgБіологічна мама Даринки у суді ховала обличчя від журналістів і приходила на засідання у стані алкогольного сп'яніння (під час розгляду справи вона знаходилася вдома) _ photo freshnews

Нагадаємо, про можливе вбивство 5-річної Даринки Макарчук стало відомо у травні 2019-го — старший брат дівчинки приїхав до батьків на канікули і побачив, що дівчинка зникла. Згодом стало відомо, що біологічні батьки жорстоко били своїх дітей — маленьку Даринку вже вилучали із проблемної родини соцслужби, і цілих три роки вона жила у люблячій прийомній родині. Влітку 2018-го за допомогою "активістів" суд повернув Даринку біологічним батькам. Розслідування справи тривало декілька років, а батьки-вбивці часто змінювали покази і намагалися уникнути покарання.

Фото маленької Даринки у прийомній родині та її «батьків» у залі суду





свіжі новини прямо в телеграм t.me/FreshNewsZT