топ
новини
ПОВІДОМИТИ НОВИНУ

Fresh News - дізнавайся першим

вторгнення росії в Україну : всі новини тут Fresh News telegram
18.07.2019 17:44:00

«Обіцянка – цяцянка» — як кандидати в депутати присвоюють собі чужі досягнення? (ФОТО)

«Обіцянка – цяцянка» — як кандидати в депутати присвоюють собі чужі досягнення? (ФОТО)

Передвичборча кампанія в Житомирі добігає кінця — дострокові вибори до Верховної Ради відбудуться вже цієї неділі, 21 липня.

У Житомирі, як мажоритарному окрузі, балотується 18 кандидатів в депутати — і обіцянки деяких із них бьють всі можливі рекорди паралельної реальності. Як деякі кандидати відверто ... говорять неправду, присвоюючи собі чужі досягнення, 

- аналізував FreshNews.

Кандидати в депутати впевнено обіцяють виборцям підвищити зарплати, збільшити розмір пенсій, закінчити війну («за два тижні» — а, нє, то минулого разу, авт.), утеплити будинки, збудувати дороги, втілити в життя медичну реформу та й взагалі перетворити свій виборчий округ на райське містечко. Як саме збираються це робити — не кажуть, мовляв не варто ділитися ідеями з конкурентами.

ЩО НАМ РОЗПОВІДАЮТЬ?

Чемпіонами з обіцянок і присвоєнню чужих досягнень саме у цій передвиборчій кампанії стали діючий народний депутат Борислав Розенблат та екс-губернатор Ігор Гундич.

На білл-бордах «бурштинового короля» можна прочитати, що це саме він:
  • збільшив пенсії військовим (не має ніякого відношення до цього, адже розмір соціальних виплат визначає Кабінет міністрів України, членом якого Розенблат ніколи не був!);
  • купив медичне обладнання у лікарні (закуповуються за кошти державного та місцевих бюджетів, депутати особисто не мають до їх розподілу ніякого відношення — це є повноваження Кабінету міністрів!);
  • збудував дитячі майданчики майже в кожному дворі (всі майданчики «від Розенблата» зведені за кошти міського бюджету!);
  • забезпечив реконструкцію підземного переходу на Богунії (зроблено за кошти міського бюджету!).
Дуже цинічною виглядає ситуація з усім відомим дитячим майданчиком за кінотеатром «Україна» /Житомир, Київська,13/ — з одного боку, весь майданчик обвішаний рекламою пана Розенблата, який начебто «збудував» цей майданчик і «подарував» його місту.

З іншого — майдачик повністю зведений за кошти міського бюджету — тобто за кошти платників податків, наші з Вами кошти!
В тендері /за інформацією з сайту prozorro/ дійсно приймала участь та навіть виграла фірма пана Розенблата ДП «Фаворит Опт», але ж майданчик зведений виключно за кошти платників податків, а пан Розенблат на цьому ще й непогано підзаробив — вартість об'єкту склала 2 644 280,55 грн.

До того ж, строки відкриття майданчика декілька разів переносились «з об'єктивних причин» ближче до виборів, і майданчик, який мали відкрити 31 грудня 2018, насправді «подарували місту» аж 25 травня 2019.

Аналогічна ситуація із спортивним майданчиком за адресою: Житомир, Вітрука, 31 — вартість 2 352 968,39 грн., сумнівні торги, в яких приймають участь ті ж самі дві фірми з досить невеликою різницею у цінах, високий заробіток та ще й реклама — майданчик від пана Розенблата.
Згідно з цією логікою, абсолютно все, що будується за бюджетні кошти, може привласнити собі будь-який чиновник — і писати всюди, що це він збудував, зробив, подарував.
Розик_005.jpg

За цією ж схемою пішов екс - губернатор Житомирської області пан Ігор Гундич — з незрозумілих причин він привласнив собі майже всі об'єкти, що будуються за кошти місцевого та державного бюджетів (кошти платників податків — наші з Вами!!!).

Так, саме пан Гундич — особисто (!!!) звів новий корпус гімназії №3, реконструював басейн «Авангард», відкрив Центр Вертебрології, інсультний та інфарктний центри, оновив дитячий садочок №58, встановив пам'ятний знак Героям Небесної Сотні, реконструює стадіони «Спартак» і «Полісся» (вартість реконструкції яких вже давно перевищила у декілька разів ціну будівництва стадіону «Олімпійський» у Київі до Євро - 2012), реконструює корпус гімназії №23, будує нові дороги і так далі ...
Якщо Ви, шановні платники податків, з якогось дива вважали, що маєте відношення до сплачених Вами коштів — Ви помиляєтесь, Друзі! Насправді весь бюджет Житомирської області — то є особиста кишеня пана екс-губернатора Ігоря Гундича.
Саме він — єдиний власник наших з Вами коштів /податків/.

ЯК ЗАРОБИТИ НА ПЕРЕДВИБОРЧІЙ АГІТАЦІЇ?

Пан Гундич яскраво та весело «за сприяння» міської ради провів фестиваль Дні вулиці Михайлівської, на якому також примудрився підзаробити — з торгівців - учасників ярмарку на Михайлівській люди зі штабу пана Гундича збирали по 500 грн./ день готівкою (що випадково зафіксували на відео наші журналісти).
Чи офіційно збиралися ці кошти — штаб пана Гундича ніяк не коментує дану ситуацію.
  
Gundich (19).jpg

ЩО НАСПРАВДІ РОБИТЬ ДЕПУТАТ?

Основний обов'язок депутата — це законотворча діяльність. Він приймає закони — саме ті, за якими нам з Вами жити. Опосередковано депутат дійсно впливає на розмір певних виплат чи відрахувань — але, тільки тоді, коли голосує за прийняття чи неприйняття бюджету, запропонованому Кабінетом міністрів. І голос одного з депутатів — то лише один голос із 450.
#ДумайТЕ! Прийди і проголосуй 21 липня — саме Твій голос важливий!

ФОТОРЕПОРТАЖ:





свіжі новини прямо в телеграм t.me/FreshNewsZT