топ
новости
СООБЩИТь НОВОСТЬ

Fresh News - узнавай первым

03.10.2019 11:42:00

Яке пиво та з чим пити у жовтні?

Яке пиво та з чим пити у жовтні?

Жовтень, другий місяць осені — саме зараз тепла погода змінюється прохолодою і дощем.

Проте, і для такої мінливої пори можна підібрати правильне пиво, що принесе і задоволення, і тепло, і легкий настрій.

Безперечно, якщо Ви маєте улюблений тип, чи навіть сорт пива — Ви можете його споживати будь-коли. Проте, якщо після спекотного літа є певна розгубленість і виникає питання – яке все ж таки пиво краще обрати? – варто звернутися до рекомендацій знавців «хмільної справи».

Традиційно восени збирають врожай. Змінюється і мотивація обрання хмільного напою. Якщо влітку пиво більше вживають задля втамування спраги, то восени більше уваги звертають на смак. Восени пиво п’ють більш повільно — і не охолоджують його настільки сильно, як влітку. Це дозволяє повноцінно відчути увесь букет смакових ноток улюбленого напою.

Загальна тенденція осені — це перехід споживача до «густіших» та міцніших сортів пива.


Особливо це помітно під час прохолодної погоди. Адже міцніше пиво дарує не лише смак, але й легку теплоту.

Як правило, восени обирають міцніші лагери — такі, як «Опілля Фірмове». Цей сорт пива має легкий винний присмак і виражений хмільний та солодовий аромат. У лінійці продукції «Опілля» це пиво потребує довшого часу для виготовлення, близько 60 діб.

Найкраще пасуватимуть міцні лагери до жирних страв з яловичини та свинини, різних видів негострого копченого сиру. Спробувати різні сорти пива варто хоча б тому, що вони регулярно здобувають нагороди на загальноукраїнському святі пива під егідою галузевої асоціації «Укрпиво». Зокрема і цього року вдруге поспіль «Опілля Фірмове» вибороло золоту медаль за високу якість світлого пива,
- розповідають експерти.

photo_2018-09-18_09-58-50.jpg

Восени варто також спробувати темні лагери такі, як «Опілля Княже» і «Опілля Портер».

  • Особливий смак цих сортів формує карамельний солод, що використовується у процесі варіння пива. При цьому «Опілля Портер» має більш «густий» та виражений смак. Обидва сорти будуть пасувати до гострих сирів. «Опілля Портер» також можна вважати «десертним».
Цей сорт пива пасуватиме до приємного осіннього вечора, як додаток до фруктів та шоколаду – як молочного, так і темного.

У теплі дні «бабиного літа» зберігають актуальність легкі лагери, такі, як «Опілля Корифей», «Опілля Жигулівське», «Опілля Класичне».

  • Ці сорти пива найбільше відповідають критеріями баварського закону «про чистоту пива». Найкраще пасуватимуть до тушкованих овочів, страв з риби, курятини і загалом до страв, які готуються з великою кількістю прянощів.
Якщо ж надворі дощ — на основі пива можна приготувати і зігріваючі напої. Для цього необхідно взяти пляшечку світлого пива, столову ложку меду, 5-6 бутонів гвоздики. Пиво необхідно вилити у невеликий казанок, додати гвоздику, мед, корицю, і підігріваючи на легенькому вогні все добре перемішати. Після цього розлити по бокалах і споживати у теплому вигляді.
Тож, користайте з можливості відкрити нові смакові відчуття і посидіти з друзями за доброю невимушеною розмовою.
Цінуйте Справжнє!





свежие новости прямо в телеграмм t.me/FreshNewsZT